Смачні рецепти від українців

У цих віртуальних бесагах є дуже багато смачних рецептів української та інших кухонь. Тут наведені покрокові рецепти страв з проекту Наші Бесаги, а також найкращі страви, які пропонувалися українцями в нашій фейсбук групі "Смачні рецепти від українців". Нижче наведено кілька останніх рецептів, які були додані на сайт. Всі рецепти тут

Нові страви

Про проєкт "Бесаги"

Це віртуальні бесаги, в яких є багато смачної і цікавої їжі. Тут ви зможете знайти смачні рецепти від українців, крафтові смаколики та багато цікавого контенту про їжу і про те, що з нею пов'язано.

1

Рецепти страв

Це цілий окремий розділ, де зібрані найцікавіші покрокові рецепти учасників нашої групи на фейсбуці, а також всі рецепти з ютуб проекту Наші Бесаги.
2

Крафтові смаколики

Клуб крафтових виробників їжі. В Україні є дуже багато цікавої і смачної локальної їжі. В цьому розділі будуть збиратися всі виробники смачної їстівної української продукції. Вина, сири, м'яса, солодощі та багато іншого цікавого і смачного добра.
3

Блог про їжу

Блог про їжу, це розділ, де будуть виходити різні матеріали, що стосуються їжі. Новини, статті, інформація про фестивалі, наукові відкриття. Це все можна буде знайти в цьому розділі.

Що таке "бесаги"?

Бесаги (бисаги) - це подвійна торба, яка складається з двох бесажок, носилася на плечі. З бесагами ходили колись на ринок, на весілля, в церкву, мандрували. Здебільшого носили в них їжу. Була популярна в різних регіонах Карпат та Прикарпаття, зокрема на Коломийщині. Бесаги або бисаги - це дуже зручний засіб для перенесення різних невеликих за вагою, а іноді й до 50 кг вантажів: харчів, різних дрібних речей, одягу тощо. 

Про авторів

Ми українська сім'я, яка дуже любить подорожувати та досліджувати локальну їжу в подорожах. Якось ми поїхали в мандрівку Україною знайомитися з локальною їжею і були вражені гастрономічним різноманіттям нашої країни. Зрозуміли, що в кожному регіоні є свої неповторні смаки. До цього всього, ми ще й любимо готувати, і саме все в сукупності спонукало нас започаткувати кулінарний проект, де ми будемо готувати різні страви, які зустрічалися нам під час мандрівнок (включаючи закордонні). Також ми зрозуміли, що хочемо іноді занурюватися в давні смаки і відроджувати у відео різні страви стародавньої, а також повсякденної домашньої української кухні.

Ми довго думали над цікавою назвою... Врешті-решт, ми купили старовинну сумку (з якою колись ходили на ринок, а також мандрували) і назвали в честь неї наш кулінарний ютуб-канал з рецептами - Наші Бесаги. Пізніше вже виникла ідея, створити ще сайт, де можна додавати покрокові рецепти. До речі, не тільки наші, а й від інших людей, які люблять готувати. Також вирішили на сайті створити кілька додаткових розділів, які теж будуть висвітлювати все, що стосується їжі або якось з нею пов'язане. Ось так виникли besahy.com! Дякуємо всім хто приєднується до розвитку цього проекту.

Іннуся

Готує страви, створює контент, розповсюджує інформацію, модерує групу, наповнює сайт

Дмитро

Знімає та монтує відео в ютуб, програмує та просуває сайт, допомагає створювати контент, іноді теж готує їжу